Asunnottomien yö -apahtumaa vietetään YK:n köyhyyden ja syrjätymisen vastaisena päivänä 17.10.2013 Vantaalla Tikkurilassa alkaen klo 16:00 Lairalan aukiolla, sekä valtakunnallisesti muissa kaupungeissa.

Edellä on linkki tapahtuman Facebookin tapahtumasivulle: Asunnottomien yö 2013

Joka neljäs ilman vakinaista asuntoa elävistä on alle 25-vuotias. Nuorten asunnottomien määrä kasvaa jatkuvasti ja heitä on eniten pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2012 nuorten asunnottomien määrä oli yli 2000 (Asumisen rahoitus –ja kehittämiskeskus). Pitkään jatkuva asunnottomuus johtaa esimerkiksi päihde –ja mielenterveysongelmiin.

Miten sinä aiot auttaa asunnotonta?

Vantaan Asunnottomien Hyvinvoinnin Tuki ry Vahti järjestää vuosittaisen Asunnottomien yö –tapahtuman Tikkurilan keskustassa Lauri Lairalan aukiolla (Tarjoustaloa vastapäätä). Jo vuodesta 2000 järjestetty tapahtuma pyrkii vaikuttamaan yhteiskunnan päättäjiin ja herättämään keskustelua tuomalla tapahtuman keskeiselle paikalle.

AUKION OHJELMA:

Klo 19.00: Asuntoministeri Pia Viitanen avaa tilaisuuden. yhdessä kaupunginjohtaja Kari Nenosen kanssa sytyttävät ”Asunnottomien yön kynttilän”.

Ulla Pyyvaara (Asunnottomien yön puheenjohtaja) ja Aspe Timonen sekä asunnottomuuden asiantuntijat luovuttavat kaupungille valokuvia ja nuorten terveisiä. Asunnottomuudesta kuvat vastaanottaa kaupunginjohtaja Kari Nenonen.

Samalla Ulla Pyyvaara julistaa haasteen/kirjoituskilpailun aiheella ”Kokemukseni asunnottomana”, paras kirjoitus julkaistaan Vva Ry:n julkaisussa ja asunnottoman etuja ajavassa Asukki-lehdessä sekä mahdollisesti Katu II -kirjassa.

Klo 19.15: Tulishow, ryhmä Titinki.

Klo 19.30: Otso Kohonen kertoo asunnottomuudestaan ja musisoi

Klo 19.45: Tuomo Heikkilä imitoi

Klo 20.00: Räppäri Adjektiivi esiintyy

Klo 20.25: Pääesiintyjä: Kvantti Elefantti

Klo 21.15 Tulishow, ryhmä Belenos

Lavajuontajana Tiina Tuomela (Vahti Ry:n hallituksen puheenjohtaja).

ELOKUVIA:

Laurea-ammattikorkeakoulu ja Stadin ammattiopisto ovat yhdessä toteuttaneet kaksi lyhytelokuvaa syrjäytyneisyyden ja nuorten asunnottomuuden teemoista. Elokuvia esitetään läheisen seurakunnan virastotalon auditoriossa (Unikkotie 5 C).

Ensimmäinen näytös alkaa jo klo 16.00. Paikalle kannattaa saapua ajoissa. Lisäksi elokuvanäytöksiä järjestetään Lauri Lairalan aukiolla.

KESKUSTELUPANEELEJA:

Elokuvanäytöksen jatkeeksi auditoriossa käydään keskustelutilaisuus ja -paneeleja klo 17:10-18:55. Auditoriossa kuullaan nuorten asunnottomuuden asiantuntijoita: Alisa Nokelainen, Päivi Miettinen, Antti Häilä ja Sari Kiviniemi. Heillä kaikilla on kysymyksiä kunnan päättäjille, tuleville kunnanvaltuutetuille ja rakentamisesta vastaaville tahoille.

Auditorion paneelit juontaa Seppo Flink.

KIRPPUTORI:

Tilaisuuden aikana järjestetään ilmaiskirpputori, jossa jaetaan vaatteita, kenkiä ja kodintekstiilejä.

Tule osoittamaan tukesi nuorille asunnottomille!

Tapahtuman pääjärjestäjät ovat VVA ry ja Vahti ry. Lisäksi tapahtumassa ovat mukana SRK, Rauhanpuolustajat, Korson työttömät, Vantaan kaupungin nuorisotoimi sekä Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan toimipisteen liiketalouden -, sosiaali -ja terveysalan opiskelijat.
Tapahtuman rahoittaa Tikkurilan aluetoimikunta.